Om oss

Cidergården ligger midt i Stjørdalen, omkranset av grønne sider med yrende fugl -og dyreliv.

Og dette, bare en liten avstikker fra Trondheim Lufthavn Værnes
Her på Storflor Nordre er det blitt drevet allsidig gård og skogsdrift med ulike brukere siden 1557. Men nå har det blitt Cidergården der vi lager eplecider og fruktviner fra vår egen frukt og bærhage.

Det er vi, May Anita Larsen og Einar Kjelbergnes, som er så heldige å få stelle og passe på at epletrærne har det godt. Dette gjør vi i samarbeid med våre bier. Vi har ikke navn på hver enkelt av de – men det er nesten.

Så her i det mest utenkelige klima for epledyrking vokser vår epler opp. Og skal de klare det, må de være blant de beste – om ikke de aller best eplene.

Storflor Nordre med E14 i forgrunnen.

Når det er sagt, så må det også sies at de trives godt i trøndersola med eget vanningsanlegg som forsyner de med vann fra Stjørdalselva – en av Norges beste lakselver. Dette gir oss den beste smaken og aromaen, som til sammen blir til en helt unik, Trøndersk Cider.

Trønderen er jo som alle vet, stort sett best på alt fra skisport til skryt. Derfor er det helt naturlig at de nå satser på å få trøndersk eplecider dit den hører hjemme- helt på toppen. Trøndelag har jo også lange og kjente tradisjoner på å lage sterke saker.
Når du kommer til oss får du ta del i og smake på denne trønderske cideren, da skjønner du fort at her er det ikke bare skryt. Den finnes i den lavere vol % i gårdsbutikken vår og den med noe mere vol % holder til i et eget cider rom ved produksjonslokalene.

Alkoholfrie alternativ har vi også et godt utvalg av.
Om dere er flere, tar vi imot grupper inntil 30 personer til cidersmaking. Vi tilbyr også matsmaking av småretter fra lokalproduserte råvarer, om det ønskes i tillegg. Dette foregår i 2. etasje, der man kan nyte cider med utsikt over eplehagen og dalen med elva.
Ved gårdsbutikken finner du også et godt utvalg av ekte lokalproduserte produkter som produseres på eller ved gården. Bærekraft er vesentlig i vår produksjon, derfor bruker vi solenergi som energikilde til vår produksjon så langt det lar seg gjøre.

Vi driver også en, hva vi vil kalle, en unik brukt og antikvitets butikk. Der kan du finne små skatter og nostalgiske ting som gledet deg eller dine forfedre en gang.

Så du er hjertelig velkommen til Cidergården, og ta del i eventyret vårt.